Arctic Chess Challenge fest

Satsingen for å få sjakkolympiaden til Tromsø gjør at Tromsø by og sjakklubben i byen gjør en kjempeinnsats for å få fram kandidaturet. I år slår de alle rekorder!

Arctic Chess Challenge 2010
Arctic Chess Challenge 2010

Med 164 deltakere fra 36 forskjellige land er dette garantert en av de hyggeligste sjakkbegivenhetene  noensinne i landet vårt. Arctic Chess Challenge har flere stormestere enn hva noensinne er samlet i Norge og det gjør dette til en sterk turnering i tillegg til at turneringen har 21 kvinnelige spillere som gjør sitt til det sosiale.

Sosial dugnad

Kretsleder fra byen besøker villmarks-Tromsø og fisker.
Kretsleder og fisker.

Innsatsen som gjøres for at dette skal være mer enn en sjakkturneringen er formidabel. Hele Tromsø SK med foreldre og tillitsvalgte stiller opp daglig for å skysse spillere på fisketur, fjelltur, byvandringer og barbeque.

Det er ikke uten misunnelse Oslokretsens leder drar på fisketur på Hella sammen med en haug sjakkspillere som i tillegg til en fiskestang og veiledning om hvordan bruke den, fikk grillet pølser og fiskeburger hvis fisken valgte ikke å bite på kroken. Daglige arrangementer ble fulgt av medlemmer fra Tromsø SK som gjorde en kjempeinnsats, samtidig som de slo fra seg i turneringen.  For eksempel  Frode Bull Jæger som guidet i fjellet, kjørte bagasje til Hella og likevel sikret sine fem poeng om ettermiddagene.

Midlertidig emigrert til London kom IM Bjørn Tiller tilbake til Norge med en rekke britiske sjakkvenner og fortalte villig vekk om sine barndomsår i Tromsø (til han fylte ni år), før familien som mange nordlendinger flyttet sørover.  Alle norskinger ble guider til gjestene fra utlandet på disse turene, opptatt av å fortelle om landsdelen og dets mange tilhørigheter med resten av landet. Slektninger i Tromsø var det flust med.

Innsatsen i Nord-Norge står til glans, og hvis alle snakker pent om byen og søknaden om å få sjakkolympiaden dit i år 2014 kan ingen si at vi ikke gjorde vårt ytterste.

Det er stengt for kommentarer.