Gled dere for året 2011

Sjakkspillere i kretsen har mye å glede seg over i året 2011. Fortsatt har vi noen av de beste ungdomskullene i verden, og neste år varsler Hans Olav Lahlum at han skal arrangere en turnering for stormestere i Oslo.

Lahlums storsatsing «Oslo Chess International» i Oktober blir den største turneringen i kretsen på mange år og kommer på toppen av ekstra satsing fra SK 1911. Vår største klubb fyller år og tar på seg å arrangere NM i sjakk denne sommeren. Njålshallen blir stedet som samler norske sjakkspillere. Styret i kretsen avsluttet 2010 med å bevilge støtte til klubbens bokprosjekt som skal markere 100-årsjubileet på en verdig og fin måte. (Les referatet!)

Verdens beste sjakkspiller er fortsatt fra kretsen, selv om det må sies at GM Magnus Carlsen stort sett er på reisefot og har meldt overgang til Stavanger SK for seriesjakk. På tampen av året sikret han nok engang førsteplass på ratinglistene foran verdensmester GM Anand.

GM Jon Ludvig Hammer blir stadig bedre og hevdet seg i toppen blant verdens juniorer. Aryan Tari satte rekord og vil trolig ha den lenge når han bare 10 år gammel vant kretsmesterskapet på ryggen av flere voksne og habile sjakkspillere. Han fortsatte og slo bra fra seg i VM for de under 12 år. 

Tari er ikke alene blant ungdommene. Spiller du i hvilken som helst klubbturnering i kretsen er det godt mulig du får en sjelden anledning til å spille med en kommende verdensstjerne.

Gled dere, og lykke til!