Aryan Tari (10 år) er Oslomesterskapet 2010

Mens solen sto høyt på himmelen samlet mange av byens sjakkspillere seg i Oslo Schakselskap der det ble arrangert  Oslomesterskap. Siste dag var det klart at mesterskapet skulle kuppes av en 10-åring.

dsc00144
Aryan Tari 10 år vant pokal og penger.

Mange av de beste uteble fra turneringen, og følgelig var det svært jevnt.  Det var nok ringrever og lovende juniorer i begge gruppene til at alt kunne skje.

Hrannar Baldursson hadde fire seire av like mange partier mot Aryan Tari før helgens turnering, og derfor kom det som en stor overraskelse når  10-åringen vant partiet deres søndag formiddag etter at islendingen presset for hardt på vinst i remisstilling.

Steinar Beddari fra SK 1911 ble Oslomester Gruppe B
Oslomester 2010 Steinar Beddari.

Armin Gholami 11-år fullførte søndagshelvete for Baldursson i femte og siste runde. Dermed ville Oslomesterskapet avgjøres i partiet mellom Tari og Lars Oskar Hauge, også han ung, bare 11-år. Etter en lang og nervepirrende kamp sikret Tari remis og vant tittelen på kvalitet foran Hauge. Bare 10 år gammel må han være yngste Oslomester noensinne?

Kaloyan Kostadinov fra Stjernen skilte de tre vennene, og sikret tredjeplassen foran Gholami etter vinst mot tidligere Oslomester Per Omtvedt.

Samuel Riiser ledet lenge i Gruppe B, men han var ikke like heldig med motstander i siste runde og Steinar Beddari kjempet seg til seier og Oslomestertittelen med en andreplass i gruppen. Vinner ble Sandefjordspiller Johan-Sebastian Christiansen.

Som Gholami erfarte Riiser at Eirik Garnås med seier i de to siste rundene kastet seg foran og tok tredjeplass i gruppen.

Referat fra rundene ble publisert hver dag og kan leses på klubbens nettsider.

Det er stengt for kommentarer.