4 Norgesmestere og 1 til i stikkamp fra kretsen

OOS kasserer FM Trond Gabrielsen kjørte en avslappet stil i Eliteklassen.
OOS kasserer FM Trond Gabrielsen hadde en tilbakelent stil i Eliteklassen. FM Nicolai Getz fra OSS trodde han spilte poker og brukte solbrillene aktivt.
GM Berge Østenstad ble tatt igjen av IM Frode Elsness i siste runde og må spille stikkamp for å avgjøre om det blir hans åttende eller Elsness andre Norgesmesterskap. Svenske IM Axel Smith fikk samme poengsum, men må nøye seg med å dele pengepremien.  Svensker kan ikke vinne denne tittelen. 
 
GM Berge Østenstad mot GM Leif Johannessen spilte remis.
GM Berge Østenstad (høyre) hardtarbeidende.

Resultatet er likevel bra for den svenske innflytteren til Kristiansund, fortsatt regnet blant de unge og lovende over grensen, men ennå ikke helt i toppen. Neste år kan Kristiansund skilte med flere deltakere i Eliteklassen etter at Brede Alex. Kvisvik seilte inn til en komfortabel seier i klasse Mester og kvalifiserer automatisk til Eliteklassen 2012. Han får selskap med andreplass Bror Thanke fra Nordstrand SK.

Kristiansundspiller Eirik V Kallset vant klasse 3.

Forfatter Arne Danielsen slår fortsatt hardt fra seg på brettet.
Forfatter Arne Danielsen i klasse Mester.

Kretsen stakk altså av med flest Norgesmestere. Seier i begge klassene for senior medvirket til det. Superveteran, OSS-spiller og OL-farer FM Ragnar Harald Hoen vant på nytt i Senior A. Svein-Erik Bakken fra Follo SK seiret i Senior B, den ferske pensjonisten har grunn til å feire. 

WIM Katrine Tjølsen kom fra Brasil.
WIM Katrine Tjølsen kom fra Brasil.

Klasse 1 ble en kamp mellom Osloklubbene, der Kenneth Einarsen i Akademisk vant med et hestehode etter han i innbyrdes oppgjør slo Tor Wetle Hoem fra OSS .

En annen vinner fra kretsen var Ulrik Olsen fra OSS, Norgesmester i Lilleputt.  

Andre talenter i kretsen spredde seg på flere hederlige andre- og tredjeplasser. Resultatene i miniputt, kadett og junior lover godt for oslosjakken. 

Og barfot...
Barfot Elitespiller.

Aryan Tari la seg halvpoenget bak Jon Kristian Haarr fra Stavanger i klasse Junior. I alder kunne han like godt utfordret Ulrik Olsen. Tari har ni år til der han kan spille i den aldersbestemte klassen med kongepokal og automatisk opprykk til Eliteklassen.

Styret i kretsen hadde to deltakere i årets Landsturnering, FM Trond Gabrielsen fikk godkjent å spille i Eliteklassen og tok en avslappet posisjon. Viss ikke for at FM Nicolai Getz eksentrisk satt med solbriller store deler av turneringen ville han vunnet stilprisen.

Kretsleder WFM Sylvia Johnsen hadde det verre i klasse Mester etter en dårlig start. Styremedlem Helge Fjellestad var likevel ukens mest hardtarbeidende, siden han moppet gulv og gjorde altmulig i egenskap av å være arrangør fra SK 1911. 

Gratulerer til klubben for vel overstått 100-årsjubileum 🙂 

Marte Egeland er tilbake etter noen år med studier, og ble ønsket velkommen av ny sportsjef Ellisiv Reppen og Linda Hansen.
Marte Egeland (høyre) er tilbake.

Vi må vente i spenning på resultatet fra stikkamp mellom GM Østenstad fra Asker og IM Elsness fra Moss. Skulle Askerkjempen vinne blir han den femte Norgesmester fra kretsen i 2011, og GM Simen Agdestein ender bak kameraten som kan smykke seg med flest Norgesmesterskap alene.

Les flere resultater her.

Det er stengt for kommentarer.