Mary Klingen har gått bort

Hun var Norges beste kvinnelige sjakkspiller i rundt regnet 30 år og deltok som Grand Old Lady førstegang vi sendte kvinnelag til sjakkolympiaden i Luzern 1982.  Mary Klingen ble 84 år gammel.

Mary Klingen ble født 7. september 1924 gikk bort 23. mars 2009.  Mary spilte i Stjernen SK og var blant de eldste medlemmene til sjakklubben på Grünerløkka. Hun var Norgesmester i årene 1952, 1954 og 1955. Anne Elisabeth Westerlund var en motstander som aldri klarte å stå imot damen som var flink i alt. Hun ble første kvinne som vant en åpen klasse i Landsturneringen da hun sikret seier klasse 2 året 1980.  Mary Klingen representerte Norge internasjonalt ved en rekke anledninger og sto godt imot lenge når en gruppe jenter startet samtidig på 80-tallet og ble dyrket fram av forbundet. Hun gjorde andre bedre og var et forbilde for den yngre generasjonen. Og hun var alltid en dame!

Blant tillitsverv sentralt nevnes at hun var kasserer i NSF fra 1964-1966. En liten presentasjon av Mary Klingen sto på trykk i Norsk Sjakkblad nr. 7 i 1952. Les minneord fra Hans Olav Lahlum.