Sensasjon i Oslomesterskapet 2012

Oslomester Aryan Tari

Aryan Tari bekreftet at han er en av kretsens sterkeste spillere, og ble til tross for ung alder Oslomester for andre gang i Gruppe A.  For to år siden vant han historisk mot de voksne bare 10 år gammel, og i år nølte 12-åringen aldri.

Den nye Oslomesteren var ikke favoritt, men unngikk GM Rune Djurhuus (2421) i turneringen. Kanskje flaks spilte inn, men vår historiske Europamester maktet heller ikke «comeback kid» Trond Støre (1875) som satt igang brikkene etter nesten 15 års pause, og opplevde en liten renessanse i årets Norgesmesterskap med fem poeng og god plassering i Klasse 1.

Siden har det gått slag-i-slag med aktiv spill i en rekke turneringer. Støres sensasjonelle seier over stormesteren gjorde han til ensom vinner av Gruppe A, men fordi han er direkte medlem i NSF var det Aryan Tari på andreplass som ble Oslomester.  Trond Støre kommer fra kretsens minste klubb Stovner SK, men flyttet derfra for å studere i Trondheim og har flakket rundt i flere klubber siden.

Siste runde slo Tari briten IM Maxim Devereaux (2355) som har gjort norsking av seg. Nordstrands egen Johan Salomon (2060) kastet seg foran de to tittelfavorittene og sikret tredjeplass i Gruppe A.

Vinner i Gruppe B var Jøran Sten Pedersen (1526) fra Porsgrunn. Oslomester ble andreplass for Fribonden Karim Ali (1621).

Gruppe C og Oslomester ble Andreas G. Tryggestad (1470), Nordstrands eget talent. Klubbkamerat Aschmirthan Sivaranjan (975) tok tredjeplass med samme poengsum som andreplass Odin Nikolai Heier (991) fra OSS.

Les resultatene fra turneringen fra klubbens nettsider, eventult gå direkte til  turneringsservice.

Også i år bevilget styret støtte til arrangørklubben for kretsmesterskapet. Vedtaket er dokumentert på våre nettsider i referat.

Det er stengt for kommentarer.